X

Cookies maken ons aanbod gebruiksvriendelijker en effectiever. Door de site te bezoeken, gaat u akkoord met gebruik van de cookies.

Lees meer Ok

Kwaliteit en uitgebreide collectie

Begin jaren zeventig werd er een nieuw beleidsplan ingevoerd. Kwaliteit en een uitgebreide collectie voor het merk Ledûb werden belangrijker dan massaproductie tegen een zo laag mogelijke prijs. Er werd afscheid genomen van grote afnemers zoals C&A en HIJ. Nieuwe, zelfstandige herenmodezaken werden aangetrokken. Vanaf dat moment ontwikkelt Ledûb meermalen per jaar een bijzondere, eigentijdse kwalitatief hoogstaande collectie. Voor de afnemers was de toegevoegde waarde van Ledûb in hun winkel al snel duidelijk. Ledûb biedt een constante kwaliteit, maakt een commerciële collectie, realiseert betrouwbaarheid en snelheid van levering en biedt een goede service. Dit alles had snel resultaat: in 1975 werd de mijlpaal van 500 samenwerkende herenmodespeciaalzaken bereikt.

Robot

In 1973 investeerde Van Winkel Fashion in een praktische storingsvrije borstzakrobot. Deze robot kon 1.800 borstzakken per dag opstikken. Deze investering zorgde voor én een betere constante kwaliteit én een mogelijke uitbreiding van de productie. Makkelijke rekensom als je weet dat een ervaren medewerker maximaal 1.000 borstzakken per dag kan opstikken.

Invoering L.U.V.: Ledûb Uit Voorraad

In deze jaren werd het L.U.V. pakket geïntroduceerd. Deze naam is gekozen naar analogie van de Nederlandse meidenpopband uit de jaren 70 en 80. De afkorting staat voor Ledûb uit Voorraad.
Gegarandeerde levering uit voorraad binnen 24 uur! Dit bood voor de winkelier alleen maar voordelen, zonder voorraadrisico toch geen nee-verkoop. De basis L.U.V. voorraad werd algauw uitgebreid met modische seizoensoverhemden, toen in de modekleur appeltjesgroen. Een mega succes! De omzet groeide en groeide.